NWT bijbelvertaling

In dit subforum gelden ruime regels.
(In dit subforum kunnen kerkelijke leer, dogma's etc. worden besproken zonder aanname dat ze waar zijn, vooraf.)
Moderator: - -
Forumregels
Richtlijnen subforum

Wil je een nieuw topic starten, dan kun je hier een topic-start plaatsen.

Moderator: - -
Alpha
Berichten: 3791
Lid geworden op: 26 aug 2014, 12:17
Man/Vrouw: M

Re: NWT bijbelvertaling

Berichtdoor Alpha » 13 jul 2018, 21:52

Piebe Paulusma schreef:
Alpha schreef:
Piebe Paulusma schreef:
Alpha schreef:
Eliyahu schreef:
Bs"d

Er zijn miljarden christenen die geen JG's zijn, en die wel geloven dat hij God is, en daarom is hij toch een afgod.

En daarom mag zijn naam niet uitgesproken worden.
Nergens in de Bijbel staat dat Gods naam niet uitgesproken mag worden.

Zelfs Alpha heeft bekend dat Jezus Jahweh is, nu de andere 99,9% van het christendom nog!
Droom maar gewoon verder.


JHWH is nu eenmaal groter dan Jezus.
JHWH is de el Sjaddai, Jezus niet.

Kennelijk begrijp je niet wat je zelf zei, zoals ik al eerder schreef ben je gewoon een pratende robot en dat bevestig je nu op onnavolgbare wijze. Robin!
Welnee, ik lees gewoon de Bijbel en zoek zelf dingen op en die citeer ik.

Joh 14: 28 Jullie hebben gehoord dat ik tegen jullie zei: “Ik ga weg en ik kom bij jullie terug.” Als jullie van mij hielden, zouden jullie blij zijn dat ik naar de Vader ga, want de Vader is groter dan ik. NWV.

Alpha
Berichten: 3791
Lid geworden op: 26 aug 2014, 12:17
Man/Vrouw: M

Re: NWT bijbelvertaling

Berichtdoor Alpha » 13 jul 2018, 22:04

Eliyahu schreef:
Peter79 schreef:Nee peda,

3 personen = 1 God
1 persoon + 1 persoon + 1 persoon = 3 personen = 1 God


Bs"d

Maar dan heb je dus één God die drie is. De bijbel leert dat er één God is die één is.
De drie-eenheid is slechts een Babylonische overlevering, vervolgens overgenomen door de volgende dynastieën.

EGYPTE: Triade van Horus, Osiris en Isis, tweede millennium v.C.


wiki:Een aantal onderzoekers is van mening dat de Isiscultus in laat-Romeinse tijden een invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de christelijke cultus van de Moedermaagd Maria. Getuigenissen geven aan dat dit de katholieke Kerk toeliet om grote aantallen gelovigen in haar rangen te halen die voordien de Isiscultus aanhingen, en die wel bereid waren zich te bekeren voor zover een op Isis gelijkende vrouwelijke figuur beschikbaar was waar zij hun vroeger geloof konden op focussen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Isis_(godin)


De Athanasiaanse geloofsbelijdenis, die enkele honderden jaren na Jezus’ dood is opgesteld, gaf de volgende definitie van de Drie-eenheid: ’De Vader is God, de Zoon is God, de Heilige Geest is God; en toch zijn er niet drie goden, maar is er slechts één God.’

Alpha
Berichten: 3791
Lid geworden op: 26 aug 2014, 12:17
Man/Vrouw: M

Re: NWT bijbelvertaling

Berichtdoor Alpha » 13 jul 2018, 22:16

Eliyahu schreef:
peda schreef:Wanneer Jezus ten diepste niet aan God gelijk is, kan hij de mens niet volkomen verlossen.


Bs"d

Dat hoeft ook niet. We hebben God als onze verlosser:

Jesaja 43:10-11: "Voor Mij is er geen god geformeerd en na Mij zal er geen zijn. Ik, Ik ben J-H-W-H en buiten Mij is er geen verlosser."

Jesaja 45:21-22: "Wie heeft dit vanouds doen horen, het van overlang verkondigd? Ben Ik het niet, J-H-W-H? En er is geen God behalve Ik, een rechtvaardige, verlossende God is er buiten Mij niet. Wendt u tot Mij en laat u verlossen, alle einden der aarde, want Ik ben God en niemand meer."

Hosea 13:4: "Maar Ik ben J-H-W-H uw God van het land Egypte af; een god nevens Mij kent gij niet en een verlosser nevens Mij is er niet."

Jer 31:34 "Kent J-H-W-H: want zij allen zullen Mij kennen, van de kleinste tot de grootste onder hen, luidt het woord van J-H-W-H, want Ik zal hun ongerechtigheid vergeven en hun zonde niet meer gedenken."
Gen 3:15 En ik zal vijandschap stichten tussen jou en de vrouw en tussen jouw nageslacht en haar nageslacht. Hij zal jouw kop verbrijzelen en jij zult hem in de hiel treffen.


Jezus is hier de hiel en dus de toekomstige Messias.


Deut 18:15 Jehovah, je God, zal uit het midden van je broeders een profeet voor jullie laten opstaan zoals ik. Jullie moeten naar hem luisteren.

Mt 17:5 Hij was nog niet uitgesproken of ze werden omhuld door een stralende wolk. Er kwam een stem uit de wolk die zei: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, die ik heb goedgekeurd. Luister naar hem. NWV.


Tja, de Hebreeërs wilden niet luisteren, met als gevolg dat ca. 1.100.000 gelovigen omkwamen in het jaar 70 n.C.

Jezus volgelingen luisterden wel en vluchtten naar de bergen van Judea en overleefden.

Mt 24:6 dan moeten degenen die in Judea zijn naar de bergen vluchten. NWV.

Alpha
Berichten: 3791
Lid geworden op: 26 aug 2014, 12:17
Man/Vrouw: M

Re: NWT bijbelvertaling

Berichtdoor Alpha » 13 jul 2018, 22:21

peda schreef:
callista schreef:Dat is er ook @peda
Ezechiël 18:20
De mens die zondigt, díe zal sterven.
De zoon zal de ongerechtigheid van de vader niet dragen, en de vader zal de ongerechtigheid van de zoon niet dragen.
De gerechtigheid van de rechtvaardige zal op hemzelf zijn, en de goddeloosheid van de goddeloze zal op hemzelf zijn.


HSV...


Schitterend. Met de bijbel-teksten kun je bijna alle kanten op. Persoonlijk zie ik dat als experimenteren met de idee God. Zelf ben ik daar een enorm theologisch voorstander van. Tot mijn genoegen neemt het aantal experiment-geïnteresseerden enorm toe in aantal. De recent overleden Klaas H. en ook de gebroeders ter Linden waren daarvan lichtende voorbeelden. Mogen er nog vele volgen. Amen :!:
Welnee, degenen met inzich gaan niet alle kanten op, maar zien de onderlinge verbanden en Gods voornemen.

Herstel van het aardse paradijs.
Jezus als koning en met de 144.000 als hemelse mederegeerders.

Alpha
Berichten: 3791
Lid geworden op: 26 aug 2014, 12:17
Man/Vrouw: M

Re: NWT bijbelvertaling

Berichtdoor Alpha » 13 jul 2018, 22:45

Eliyahu schreef:
Eliyahu schreef:
Bonjour schreef:De slang kruipt nog steeds op z'n buik, er is nog steeds ongelijkheid tussen man en vrouw en de barensweeën zijn er ook nog steeds. (Hoeveel dode vrouwen en kinderen heeft het "met smart zult gij kinderen baren" opgeleverd).


Bs"d

Man en vrouw ZIJN ongelijk. Nooit opgevallen?

God zegt het volgende: " Ik, J-H-W-H uw God, ben een naijverig God, die de ongerechtigheid der vaderen bezoek aan de kinderen, aan het derde en aan het vierde geslacht van hen die Mij haten, en die barmhartigheid doe aan duizenden van hen die Mij liefhebben en mijn geboden onderhouden.


Hier staat dus dat God de zonden der vaderen bezoekt aan de kinderen, bij diegenen die Hem haten.

Degenen die God liefhebben en Zijn geboden onderhouden, die krijgen niet nog eens de zonden van hun vaderen op hun bordje geschoven.

En dat is waar Ezechiel 18 over spreekt. Wanneer je dat hoofdstuk leest vanaf het begin, dan zie je dat als er staat: "20 Een zoon zal niet mede de ongerechtigheid van de vader dragen, en een vader zal niet mede de ongerechtigheid van de zoon dragen. De gerechtigheid van de rechtvaardige zal alleen rusten op hemzelf en de goddeloosheid van de goddeloze zal alleen rusten op hemzelf." dat dat gaat over een rechtvaardige, en die krijgt niet de zonden der vaderen voorgeschoteld.
Num 14:18 “Jehovah, die niet snel kwaad wordt en die vol loyale liefde is, vergeeft overtredingen en zonden. Maar hij laat schuldigen beslist niet ongestraft en hij laat zonen boeten voor de overtredingen van de vaders, tot in de derde en de vierde generatie. NWV

Deut 5:
9 Gij zult u voor die niet buigen, noch hen dienen; want Ik, de Here, uw God, ben een naijverig God, die de ongerechtigheid der vaderen bezoek aan de kinderen en aan het derde en aan het vierde geslacht van hen die Mij haten, NBG

9 Buig je er niet voor neer en laat je niet overhalen ze te vereren, want ik, Jehovah, je God, ben een God die volledige toewijding eist. Voor de overtredingen van vaders laat ik zonen boeten en ook de derde en de vierde generatie van hen die mij haten. NWV.1 Kon 18:
21 Toen richtte Elia zich tot het hele volk en zei: ‘Hoelang blijven jullie op twee gedachten hinken? Als Jehovah de ware God is, volg hem dan. Maar als het Baäl is, volg hem!’ Het volk zweeg.
22 Elia zei toen tegen het volk: ‘Ik ben de enige profeet van Jehovah die er nog is, terwijl er 450 profeten van Baäl zijn.

24 Dan moeten jullie de naam van jullie god aanroepen, en ik zal de naam van Jehovah aanroepen. De God die antwoordt met vuur laat zien dat hij de ware God is.’ Het hele volk antwoordde: ‘Dat is goed.’

36 Rond de tijd van het avondgraanoffer kwam de profeet Elia naar voren en zei: ‘O Jehovah, God van Abraham Isaak en Israël, laat vandaag zien dat u God bent in Israël en dat ik uw dienaar ben en dat ik al deze dingen heb gedaan overeenkomstig uw woord
37 Geef mij antwoord, o Jehovah! Geef mij antwoord zodat dit volk weet dat u, Jehovah, de ware God bent en dat u ze tot inkeer brengt.
38 Toen kwam er vuur van Jehovah naar beneden. Het verteerde het brandoffer, de stukken hout, de stenen en het stof, en het verslond het water in de geul.
39 Toen het hele volk dat zag, lieten ze zich meteen voorover op de grond vallen en zeiden: ‘Jehovah is de ware God! Jehovah is de ware God!’


Maar ja, toch blijven zij eigenwijs.

Lukas 13:34 Jeruzalem, Jeruzalem! Je vermoordt de profeten en stenigt de mensen die naar je toe zijn gestuurd . Hoe vaak heb ik je kinderen bij me willen verzamelen zoals een hen haar kuikens onder haar vleugels verzamelt! Maar jullie hebben het niet gewild. NWV

Mart
Berichten: 78
Lid geworden op: 10 aug 2016, 15:54
Man/Vrouw: M

Re: NWT bijbelvertaling

Berichtdoor Mart » Gisteren, 14:45

Eliyahu schreef:Bs"d

Maar dan heb je dus één God die drie is. De bijbel leert dat er één God is die één is.

Met het woord ''echad'' kun je alle kanten op; het kan zowel naar een absolute eenheid als naar een samengestelde eenheid verwijzen. Indien de bijbel het woord ''jachied'' had gebruikt, zou de bedoeling van een absolute eenheid duidelijker zijn geweest.